Nie tylko owocowe zwierzaki, czyli relacja z ostatnich warsztatów

07/01/2015

W niedzielę 28 czerwca spotkaliśm się we wrocławskim Art Hotelu, żeby porozmawiać o zdrowym odżywianiu, wymienić się kulinarnymi pomysłami i przygotować małe co nieco :) Towarzyszył nam dobry humor oraz mali pomocnicy :)

Sezonowe owoce, naturalne koktajle i zdrowe podwieczorki były tematem ostatnich warsztatów z cyklu MAMY czas na zdrowie. W niedzielne popołudnie, tuż przed samymi wakacjami spotkaliśmy się, aby wspólnie z małymi pomocnikami przygotować m.in. owocowe zwierzaki, owocową pizzę czy desery z nasionami chia i serkiem mascarpone. Zaproszone na warsztaty mamy miały okazję posłuchać wykładu o zdrowym odżywianiu oraz dowiedzieć się dlaczego warto podawać dzieciom żywe kultury bakterii. Jak poradzić sobie z letnim odwodnieniem organizmu czy w jaki sposób przemycać dzieciom zdrowe tłuszcze roślinne. W programie znalazła się także degustacja soków i olejów sponsora warsztatów, firmy Oleofarm. Niewątpliwie najprzyjemniejszym i najbardziej radosnym punktem programu były dietetyczne rewolucje w wykonaniu aktywnych Maluchów, które pod czujnym okiem Szefa Kuchni Art Hotelu - Przemysława Boguckiego, z zaangażowaniem i niebanalną fantazją realizowały swoje pomysły :) Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć. Specjalne podziękowania należą się zespołowi Art Hotelu za serdeczne przyjęcie oraz profesjonalne wsparcie przy realizowaniu projektu. Do zobaczenia następnym razem!

Partnerem spotkania był Art Hotel we Wrocławiu.


 

Poleć
Udostępnij
kwiat
auto